torstai 15. marraskuuta 2012

Suklaakreemi mansikka kakku

Eli valmistin kyseiset kakut omiin valmistujaisjuhliini. Kyllä ainakin kaikki kehui kakkujani.
Koristeet kakkuun on tehty seuraavasti; Nyöri on lakritsi narua, merkki on valkosuklaata ja se on tehty itse tehtyyn muottiin harmi kun se muotti meni rikki sitten käytössä ja reuna nauha on tehty mustalla marsipaanilla.







Perus kakku pohja:

  •   4 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 dl venhäjauhoja
  • 1tl leivin jauhetta

Teko-ohje: 


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Sekoita seos vaahdon joukkoon.
Voitele vuoka esim. leivontamargariinilla ja korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa 175 asteessa 30 minuuttia.
Kakkupohja kumotaan esim. kakkualustalle. Anna pohjan jäähtyä.

Täyte: 


Tein itse kakun kesällä joten käytin tuoreita mansikoita. Mansikoiden kanssa joka väliin laitoin 
Dr. Oetkerin mansikanmakuista kakkumoussea (Vaahdota pussin sisällön 2 dl:aan maitoa ja vaahdota 1,5 dl kermaa, joka lisätään valmiiseen mousseen.)

Suklaakreemi:

Aina kun käytetään marsipaania kakun päällä on hyvä tehdä väliin jonkunlainen kreemi. Tässä on käyttämäni suklaakreemin ohje. Tämä on todella makea ja suklainen kreemi joten kannattaa käyttää harkiten sitä kakun välissä.

  • 180g voita
  • 1tl vaniliinisokeria
  • 4dl tomusokeria
  • 1dl kaakaojauhetta
Vatkaa pehmeä voi notkeaksi. Lisää sokerit ja kaakaojauhe. Jos kreemi tuntuu paksulta lisää kylmää vettä (lisää varoen vähän kerrallaan).



 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti