torstai 15. marraskuuta 2012

Sitruuna juustokakku

Tämä on minun henkilökohtainen suosikkini ja oma niin sanottu pravuurini. Suosittelen varaamaan aikaa seuraavaan päivään asti, että kakku on valmis.

Tämän kakun kukka koristeet on ostettu valmiina mutta lehdet on itse tehty marsipaanista.








Pohja:

  • 175g kaurakeksejä 
  • 50g voita
Murskaa keksit ja sekoita sulanut voi joukkoon. Painele seos irtokakkupohja vuokaan pohjalle johon on taiteltu leivin paperi. Anna kovettua jääkaapissa. Itse teen reilusti enemmän tätä keksi pohjaa koska tykkään itse tästä pohjasta kakussa todella paljon.

Keskikerros:

  • 5 liivatelehteä
  • 1dl sitruunamehua
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2dl sokeria
  • 2dl kuohukermaa
  • 50g voita
  • 3dl vettä
  • 3 munaa
  • 3-4rkl maissitärkkelystä
Mitataan kattilaan vesi, sokeri, munat, maissijauho ja sitruuna mehu. Näitä kuumennetaan kunnes seos sakeentuu ei KEITETÄ. Liotetaan liivatelehdet kylmässä vedessä ja sulatetaan ne noin 2rkl kuumaa vettä (mut voi ne sulattaa suoraan tuonne kuumaan kiiseliinkin). Vatkataan kerma vaahdoksi ja sekoitetaan siihen tuorejuusto. Sekoitetaan joukkoon jäähtynyt kiisseli. Laitetaan seos keksipohjan päälle ja annetaan jäähtyä jääkaapissa (En sano jäähtymis aikoja koska olen tehnyt noin 8 tunnissa koko kakun, mut silloin oli pakkasta pihalla ja käytin sitä hyväkseni)

Kiille:

  • 1dl sitruunamehua
  • 1dl vettä
  • 3-5 rkl sokeria
  • 3 liivatelehteä
Liotetaan liivatelehdet ja sulatetaan ne kuumalla vedellä sekoitetaan kaikki aineet keskenään ja kaadetaan kakun päälle ja laitetaan taas hyytymään. Ei kannata kaataa kovalla tahdilla yhteen kohtaan koska seos saattaa joskus lähteä liikkeelle ja silloin kiilteestä ei tule niin kirkas. olen myös joskus raastanut sitruunan kuorta mehuseokseen, kuori antaa maksua ja kivaa näköä kiilteeseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti