sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Meksikolainen jauhelihapaistos



Tätä ohjetta ei ole tarvinnut muokata mitenkään, koska tämä on hyvää ja ravitsevaa ruokaa. Salsa kastikkeella onnistuu maun vaihtaminen helposti ja myös jauhelihan sekaan voi lisätä esimerkiksi paprikaa tai herkku sieniä.


Pohja:
4dl      Vettä
1          Lihalienikuutio
2dl       Pitkäjyväistä riisi (itse käyttänyt myös koko jyväriisiä)
2          Kananmunaa
Voita vuoan voiteluun

Itse en ole jaksanut riisä mittailla vaan olen keittänyt silmä määräisesti. Riisin määrään vaikuttaa käytetyn vuuan koko. Keitä riisi lihaliemessä miedolla lämmöllä, noin 20 minuuttia. Anna riisin jäähtyä ja lisää joukkoon kevyesti vatkatut munat. Levitä riisiseos hyvin voidellun piirakkavuoan (halkaisija n. 28 cm) pohjalle




Täyte:
n.400g        Jauhelihaa
1                 Purjo (peini)
2                 Valkosipulinkynttä
1tlk (320g)  Salsa- kastiketta
2                  Kananmunaa
1 rasia         Kirsikkatomaatteja
1                  Kurkku
1tkl (320g)  Guottamole kastiketta

Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo ja valkosipulinkynnet. Paista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää joukkoon purjo, valkosipuli ja meksikolaiskastike. Hauduta muutama minuutti. Anna jauhelihaseoksen jäähtyä hetken aikaa ja sekoita joukkoon kevyesti vatkatut kananmunat.



Levitä jauhelihaseos vuokaan riisin päälle. Paista vuokaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.






Ota vuoka uunista ja anna vetäytyä foliolla peitettynä. Halkaise kirsikkatomaatit ja kuutioi kurkku. Lusikoi lämpimän piirakan pinnalle guacamoledippiä ja ripottele päälle tomaatit ja kurkkukuutiot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti