lauantai 8. joulukuuta 2012

Kreemit

Kakkukreemi 


125 g     suolatonta voita
250 g     margariinia
75 g       tomusokeria
3/4 dl     maitoa
50 g       sokeria
1           halkaistu vaniljatanko
25 g      kookosrasvaa 

Vatkaa voi, margariini ja tomusokeri vaahdoksi.
Mittaa maito paksupohjaiseen kattilaan. Lisää sokeri.
Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raavi sen sisällä olevat siemenet maidon joukkoon. Pudota joukkoon vaniljatanko.
Kiehauta maito-sokeriseos. Paloittele kookosrasva kuumaan maitoon.
Jäähdytä seos. Poista vaniljatangon palat.
Sekoita haalea maito rasva-sokerivaahtoon. Vispaa seos kuohkeaksi.
 

Voi-tomusokerikreemi

1pkt (500g)   tomusokeria
1 rkl              vaniljasokeria
250 g            suolatonta voita
2 rkl              maitoa 

nestemäistä väriainetta 

Siivilöi tomusokeri ja vaniljasokeri kulhoon. Vispaa toisessa kulhossa voi kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita tomusokeri voivaahtoon. Lisää maito ja sekoita.
Jos lisäät seokseen väriainetta, ota erilleen osa seoksesta ja lisää väriaine siihen. Sekoita värjättyä seosta suurempaan seoserään. Näin pääset varmaan haluttuun lopputulokseen.
 
 

Lämmitetty voikreemi

6         kananmunanvalkuaista
5 dl     sokeria
400 g  suolatonta voita 

Pane kananmunanvalkuaiset kattilaan. Lisää sokeri ja lämmitä seosta miedolla lämmöllä, kunnes sokeri liukenee.
Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi. Vispaa kylmä seos huoneenlämpöiseen voihin, kunnes seos on ilmavaa. Tämä annos on reilu ja se riittää suuren kakun päälle.

 VINKKEJÄ:


  • Voit maustaa voikreemin. 
  • Sekoita keveät ainekset kuten vanilja, sitruunanuori tai sitruunamehu voikreemiin jo vispausvaiheessa.Lisää raskaat ainekset kuten hedelmäsose, suklaa, pähkinätahna vasta valmiiseen seokseen. 
  • Voit värjätä kreemin halutulla värillä siten, että otat ensin pienen osan seosta erilleen ja värjäät sen nestemäisellä elintarvikevärillä. Sekoita värjättyä seosta värjäämättömään osaan. Näin saat värin sekoittumaan tasaisesti ja näet, milloin koko seoksen väri on riittävän intensiivinen.
  • Jos et käytä kaikkea kreemiä heti, säilytä se jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa tai kulhossa kostean pyyhkeen alla.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti