Kakkukreemi125 g suolatonta voita 250 g margariinia 75 g tomusokeria 3/4 dl maitoa 50 g sokeria 1 halkaistu vaniljatanko 25 g kookosrasvaa Vatkaa voi, margariini ja tomusokeri vaahdoksi. Mittaa maito paksupohjaiseen kattilaan. Lisää sokeri. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raavi sen sisällä olevat siemenet maidon joukkoon. Pudota joukkoon vaniljatanko. Kiehauta maito-sokeriseos. Paloittele kookosrasva kuumaan maitoon. Jäähdytä seos. Poista vaniljatangon palat. Sekoita haalea maito rasva-sokerivaahtoon. Vispaa seos kuohkeaksi. Voi-tomusokerikreemi1pkt (500g) tomusokeria1 rkl vaniljasokeria 250 g suolatonta voita 2 rkl maitoa nestemäistä väriainetta Siivilöi tomusokeri ja vaniljasokeri kulhoon. Vispaa toisessa kulhossa voi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tomusokeri voivaahtoon. Lisää maito ja sekoita. Jos lisäät seokseen väriainetta, ota erilleen osa seoksesta ja lisää väriaine siihen. Sekoita värjättyä seosta suurempaan seoserään. Näin pääset varmaan haluttuun lopputulokseen. Lämmitetty voikreemi6 kananmunanvalkuaista5 dl sokeria 400 g suolatonta voita Pane kananmunanvalkuaiset kattilaan. Lisää sokeri ja lämmitä seosta miedolla lämmöllä, kunnes sokeri liukenee. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi. Vispaa kylmä seos huoneenlämpöiseen voihin, kunnes seos on ilmavaa. Tämä annos on reilu ja se riittää suuren kakun päälle. VINKKEJÄ:
|
Tykkään leipoa, mutta ruuan valmistus on vieras laji. Kerron täällä omia kokemuksia ja reseptejä, mitä olen tehnyt ja kokeillut. Kutsuisin itseäni jonkun sortin resepti tuunaajaksi, koska aina jotain pientä täytyy muuttaa tai tehä oman pään mukaan. Motto: Ihan joka kerta ei voi onnistua, eikä edes joka toinen kerta.. Laittakaa ihmeessä kommennttia jos ollette jotain ideoita tai reseptejä käyttänyt olisi kiva kuulla muidenkin mielipiteitä!
lauantai 8. joulukuuta 2012
Kreemit
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti