torstai 13. joulukuuta 2012

Nakki-muusi / soosi

Kokeilin eilen tehdä nakeista ruokaa ja koska tulos oli aika kamalan näköinen en ottanut kuvaa tähän, mutta jos teen vielä joskus tätä niin otan sitten sen kuvan ja liitän tänne. Luin jonkun tämän tapaisen reseptin ja sit päätin kokeilla. Alla on kuitenkin se mitä minä tein.

Tarvittavat:
  • perunaa riittävästi (riippuu syöjistä)
  • 2-5 porkkanaa (oman maun mukaan)
  • 1 sipuli
  • 1 pkt nakkeja
  • 2 kanan munaa
  • voita
  • maitoa
Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Pilko porkkanat huomattavasti pienemmiksi kuin perunat, koska niiden keittoaika on pidempi. Kun perunat ja porkkanat ovat kypsiä tee niistä muusi. Muusiin itse laitan paljon voita ja vähän maitoa ja joka kerta on eri määrä, kun lisää ne itse summan mutikssa. Anna muusin vähän jäähyä, ettei muna kypsene lisättäessä. Kun muusi on valmista pieni sipuli ja nakit. Sekoita nakit ja sipuli muusin sekaan ja lisää vähän mausteita maun mukaan. Lisää munat soosiin ja kaada koko soosi voideltuun uuni vuokaan. 200 astetta ja noin 30min. (HOX! uunittamisella ei haeta kyspsyyttä, kun kaikki on jo syötävän kypsiä, idea uunilla on vain tehdä muusista laatikko).  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti