Valmistusaineet:
Pohja:
1 dl Valio kermaa tai kermamaitoa
100g Tummaa suklaata
250g Voita
2,5 dl Sokeria
1 rkl Vaniljasokeria
4 Munaa
4 dl Vehnäjauhoja
2 dl Maissitärkkelystä
1 dl Kaakaojauhetta
2 tl Leivinjauhetta
Täyte:
1 dl Kermaa (tai loput kerma purkista)
250g Maitorahkaa
1 pss Fazer Marianne Crush
Päälle:
Sokerimassaa. Tässä kakussa itse käytin sokerimassan alla valmista vaniljakakku moussea. En suosittele käyttämään koska se vetisty sokerimassan alla ja kakku ei näyttänyt yhtään hyvältä. Kannattaa käyttää kreemmiä sokerimassan alla tai sitten sokerimassan tilalla marsipaania. Marsipaani on helpompaa työstää kuin sokerimassa, ainakin minun mielestäni.
Pohjan valmistus:
Kuumenna kerma ja pilko suklaa joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa liukenee. Vatkaa rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen, koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi. Lisää lopuksi suklaakerma ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina pyöreään kakkuvuokaan (Ø 24 cm) ja paista 175 asteessa noin tunti. Tarkkaile kypsymistä paistamisen loppupuolella. Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä.
Täytteen valmistus:
Vaahdota kerma. Lisää joukkoon maitorahka ja marianne murut. Älä lisää sokeria koska kakku pohja on itsessään jo todella makea.
Valmista päälle kreemi ja päällystä sokerimassalla tai marsipaanilla tai voit käyttää omaa mielikuvitusta kakun päällystämisen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti