perjantai 7. joulukuuta 2012

Suklaa kakku vol. 1

 Suklainen kakku, jossa sisällä marienna vaahtoa ja päällä sokeri massaa.















Valmistusaineet:
Pohja:

1 dl        Valio kermaa tai kermamaitoa
100g       Tummaa suklaata
250g       Voita
2,5 dl       Sokeria
1 rkl        Vaniljasokeria
4              Munaa
4 dl          Vehnäjauhoja
2 dl          Maissitärkkelystä
1 dl          Kaakaojauhetta
2 tl           Leivinjauhetta

Täyte:

1 dl         Kermaa (tai loput kerma purkista)
250g       Maitorahkaa
1 pss       Fazer Marianne Crush


Päälle:

Sokerimassaa. Tässä kakussa itse käytin sokerimassan alla valmista vaniljakakku moussea. En suosittele käyttämään koska se vetisty sokerimassan alla ja kakku ei näyttänyt yhtään hyvältä. Kannattaa käyttää kreemmiä sokerimassan alla tai sitten sokerimassan tilalla marsipaania. Marsipaani on helpompaa työstää kuin sokerimassa, ainakin minun mielestäni.

Pohjan valmistus:

Kuumenna kerma ja pilko suklaa joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa liukenee. Vatkaa rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen, koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi. Lisää lopuksi suklaakerma ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina pyöreään kakkuvuokaan (Ø 24 cm) ja paista 175 asteessa noin tunti. Tarkkaile kypsymistä paistamisen loppupuolella. Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä.

Täytteen valmistus:

Vaahdota kerma. Lisää joukkoon maitorahka ja marianne murut. Älä lisää sokeria koska kakku pohja on itsessään jo todella makea.

Valmista päälle kreemi ja päällystä sokerimassalla tai marsipaanilla tai voit käyttää omaa mielikuvitusta kakun päällystämisen kanssa.





























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti