keskiviikko 23. lokakuuta 2013

"Bostonkakku"





Taikina:
5 dl kevyt- tai kulutusmaitoa
1 pkt hiivaa (itse käytin 1 pussin kuiva hiivaa)
2 dl sokeria
1 ½ rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
200 g voisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja

Muuta:
Kanelia
Sokeria
Pehmeää voita
Raesokeria
Tomusokeria
1. Sulata voi kattilassa.
2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja ripottele joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maidon joukkoon.
3. Sekoita hiivamaitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
4. Lisää joukkoon n. 11 dl jauhoja pienissä erissä ensin puuhaarukalla sekoittaen ja lopuksi käsin vaivaten. 5. Lisää taikinaan sitten voisula ja tämän jälkeen loput jauhot.
 VINKKI: Taikina kannattaa jättää vähän löysäksi (kuohkeaksi), eikä siihen kannata vaivata liikaa jauhoja koska muuten pullista tulee kovia seuraavana päivänä.
6. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa
7. Kauli taikina litteäksi levyksi. Voitele taikina levy voilla ja ripottele päälle kanelia ja sokeria.
8. Rullaa taikinalevy rullaksi ja leikkaa sopiviin paloihin












9. Nosta "pullat" vuokaan. Anna pullien kohota liinalla peitettynä n. 10 minuuttia (tai niin kauvan kun uuni lämpiää).


















10. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria
11. Paista 200 asteisessa uunissa n. 40 - 50 min.
12. Jäähdytä liinan alla.
13. Kun kakku on jäähtynyt tein päälle vielä korsiteeksi tomusokerista ja vedestä kuorrutusta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti