tiistai 22. lokakuuta 2013

Toffee pullat


Toffee pullat



Taikina:
5 dl kevyt- tai kulutusmaitoa
1 pkt hiivaa (itse käytin 1 pussin kuiva hiivaa)
2 dl sokeria
1 ½ rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
200 g voisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja

Muuta:
Tarvitset myös raesokeria, munan voiteluun ja fudge karkkeja.
Fudege karkkeja pullien keskelle. Olen myös käyttänyt joskus omar karkkeja mutta ne palaa erittäin helposti kovaksi pullan päälle, joten suosittelen käyttämään fudge karkkeja. Niitä löytää helposti irtokarkki hyllystä ja yhdestä fudgesta riittää mainiosti kahteen pullaan kun ne laittaa puoliksi. Voi halutessaa pilkkoa pienempiinkin paloihin.



1. Sulata voi kattilassa.
2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja ripottele joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maidon joukkoon.
3. Sekoita hiivamaitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
4. Lisää joukkoon n. 11 dl jauhoja pienissä erissä ensin puuhaarukalla sekoittaen ja lopuksi käsin vaivaten. 5. Lisää taikinaan sitten voisula ja tämän jälkeen loput jauhot.
 VINKKI: Taikina kannattaa jättää vähän löysäksi (kuohkeaksi), eikä siihen kannata vaivata liikaa jauhoja koska muuten pullista tulee kovia seuraavana päivänä.












6. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa 
7. Leivo taikinasta pitkä tanko ja leikkaa yhtä suuriin paloihin. Pyöritä paloista pullia käsiesi välissä tai pöytää vasten pyörittäen
8. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota liinalla peitettynä n. 10 minuuttia (tai niin kauvan kun uuni lämpiää).












9. Voitele munalla
10. Painele fudge karkit pullien keskelle ja ripottele pinnalle raesokeria
11. Paista 200 asteessa 8-10 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti