keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Lihapiirakka uunissa

Lihapiirakka, loppu leivin paperi kesken.

10-12 piirakkaa:
Pohja:
  • 1,5 dl maitoa
  • 50 g  voita sulatettuna
  • 15 g hiivaa (käytin itse 1 kuiva hiiva pussin)
  • 1 tl suolaa
  • 1 muna
  • 6 dl vehnäjauhoa
Täyte:

  • n. 2dl riisiä keitettynä
  • 250 sekajauhelihaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 sipuli silppuna
  • 2 valkosipulia silputtuna
  • 1 tl timjamia
  • 1 rkl tomaattipyreetä (korvasin coca-cola BBQ kastikkeella)
  • 1 rkl chilikastiketta (korvasin coca-cola BBQ kastikkeella)
  • 1 tl paprikajauhetta (korvasin cayennepippurilla ja aidolla chilillä)
  • suolaa ja pippuria
  • itse lisäsin veilä karvaruoskuja hienoksi silputtuna ja herne, maissi, paprika sekoitusta.
  1 muna voiteluun

1. Sekoita maito ja kuuma voisula, jäähdytä 37-asteiseksi ja liuota hiiva sekaan. Lisää suola, muna ja lopuksi jauhot. Vaivaa joustavaksi taikinaksi. Anna nousta 30 minuuttia.

2. Keitä riisi laitoin riisin keitin veteen puolikkaan lihaliemikuution.

3. Paista jauheliha ja sipulisilppu pannulla. Lisää loput ainekset. Ota seos pannulta ja jäähdytä.

4. Sekoitin riisin ja jauhelihan ja lisäsin vielä kanan muna seokseen niin saan täytteestä vähän kiinetämmän ettei kaikki tipu syliin kun syö

5. Kauli taikina ohueksi ja jaa se 10 sentin neliöiksi. Jaa neliöille täyte, penslaa vatkatulla munalla reunat ja taita kolmioiksi. Painele haarukalla reunat tiiviiksi. Itse tein palloja jossa taittelin kaikki reunat alapuolelle.

6. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta piiraat leivinpaperille uunipellille. Penslaa ne munalla ja paista uunin keskitasolla 15 minuuttia.

Niin ja lopusta täytteestä tuli maistuva "jauheliha risotto mössö" ruuaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti