tiistai 8. lokakuuta 2013

Ribsit ja Coca-cola BBQ

Suussasulavat ribsit eli porsaan kylkipalat valmistuvat nopeasti uunissa tai grillissä, kun liha on ensin keitetty. Sivele lihojen pintaan maukasta barbeque-kastiketta.


Ainekset 4 annosta

- n. 2 kg porsaan luullista kylkeä
- n. 2 l vettä
- 1 rkl suolaa
- 1 pieni (75 g) sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 lihaleimi kuuto
- pippuria
- laakerinlehti

1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen keittämistä.
2. Paloittele kylkipalat muutamaan osaan.
3. Mittaa suureen kattilaan vesi ja suola.
4. Lisää nesteeseen kuorittu ja lohkottu sipuli sekä hienonnettu valkosipulinkynsi.
5. Kuumenna kiehuvaksi.
6. Nosta lihat kiehuvaan liemeen.
7. Lisää vettä tarvittaessa niin, että lihat peittyvät.
8. Keitä lihoja 1-1 1/2 tuntia. Siirrä kattila pois liedeltä.
Lihojen kiehuessa valmista barbequekastike.

Coca-cola BBQ kastike

- 3dl coca-colaa
- 0.75dl ketsuppia
- 1,5 limenmehu
- 3rkl fariinisokeria
- 3rkl Valkoviinietikka
- 1 (pieni) sipuli
- 5 valkosipulin kynttä
- Suolaa (maun mukaan)
- Pippuria (maun mukaan)
- 1prk (400g) tomaatti murskaa
- chili jauhetta

1. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Lisää kaikki kastikkeen ainekset kattilaan, paitsi limen mehu.
3. Keitä kasaan miedolla lämmöllä noin 1/2 tuntia
4. Lisää lopuksi limen mehu ja tarkista maku.
5. Soseuta sauvasekottimella.
^Kastike keittymässä kasaan
^Valmis BBQ kastike

Kun lihat on kypsiä

Nosta lihat liemestä uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele lihojen pintaan hieman suolaa. Valele kastiketta lihojen pintaan molemmin puolin ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Valele lihojen pintaan lisää kastiketta paistamisen puolivälissä. Voit kypsentää ribsit myös grillissä. Mikäli kastiketta jää yli, voit tarjota sen ribsien kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti